Dokonalé letné barefoot tenisky Be Lenka

Be Lenka logo Be Lenka
24.06.2024
Dokonalé letné barefoot tenisky Be Lenka

Patríte medzi tých, ktorí na tenisky nedajú dopustiť a najradšej by ich nosili celoročne, alebo ste tí, ktorí vyhľadávajú praktickú obuv na konkrétne príležitosti a viete, že v lete sa jednoducho nezaobídete bez kvalitných tenisiek? Či už ste jeden alebo druhý prípad, a ešte ste nenašli tie správne letné tenisky, ste na správnom mieste! V nasledujúcich riadkoch si predstavíme poriadne horúce modely z dielne Be Lenka, ktoré by nemali chýbať vo vašom letnom botníku.

Obsah článku

Dokonalá letná teniska neexis... alebo?

Väčšina ľudí si nevie predstaviť pariť svoje nohy v letných horúčavách v uzavretých teniskách. Čo ak vám ale povieme, že to tak vôbec nemusí byť? Že si môžete vychutnať komfort a štýl dokonalých tenisiek aj počas tých najhorúcejších letných dni? Pozrime sa spolu najskôr na to, čo robí tenisku dokonalou letnou teniskou. 

Čo robí tenisku dokonalým letným modelom?

Pri kúpe letných tenisiek je dôležité riadiť sa troma základnými kritériami a tými sú: priedušnosť, ľahká konštrukcia a komfort, ktorý ponúkajú. Čo presne si teda pri výbere letných tenisiek všímať? 

Priedušnosť materiálu

Ľudská noha sa prirodzene potí. Môže za to približne štvrť milióna (!!!) potných žliaz, ktoré sa nachádzajú na chodidle. Vedeli ste, že v určitých situáciách dokáže noha vypotiť až štvrť litra tekutiny za jeden deň? Našťastie sa to nedeje často, no stále to nič nemení na tom, že noha počas dňa produkuje pot. Tak ako sa každé chodidlo potí inak, tak sa mení aj intenzita, v závislosti od fyzickej aktivity či počasia. Je všeobecne známe, že pri športe a v lete sa človek potí viac. Preto je veľmi dôležité pri výbere letnej obuvi práve zohľadniť priedušnosť materiálu. Čím lepšie noha v topánke dýcha, tým sa menej potí, pot sa lepšie odparuje a celkovo sa cíti komfortnejšie a sviežejšie. Preto sú najlepšou voľbou tenisky z tkanej textílie, ktorá práve zabezpečuje skvelú priedušnosť, rýchlo schne a neuzavrie nohu do sparnej sauny. 

Ľahká konštrukcia topánky

S pribúdajúcimi stupňami vonku sa nám žiada odľahčovať vrstvy a materiály, ktoré na sebe nosíme. A to platí nielen o oblečení, ale i o topánkach. Ultraľahké topánky, pri ktorých zabudneme , že ich máme vôbec na nohách, sú počas letných horúčav úplným vykúpením. Nie je nič horšie ako sa pariť v letných páľavách s pocitom stokilových závaží na nohách. V lete jednoznačne platí, že menej je určite vždy viac. Nízka váha topánky naberá ešte na väčšej dôležitosti pokiaľ sa chystáme v lete športovať. V teplom počasí dostáva telo pri fyzickej aktivite poriadne zabrať, podstatne viac ako je tomu v chladnejších mesiacoch, voľba športových tenisiek s nízkou váhou nám preto určite prospeje. 

Komfort

Kritérium dokonalého komfortu platí celoročne, nielen v lete. No v lete má akúsi sladšiu príchuť. Tak, ako sa mení nálada podľa počasia, tak sa mení aj naše vnímanie pohodlia. Počas zimy, kedy sa čo najrýchlejšie chceme dostať do tepla a zhodiť hrubé zimné topánky ho možno nevnímame s takou intenzitou, ako je tomu práve v lete. Človek má prirodzene lepšiu náladu počas pekného, slnečného počasia. A chce si tieto chvíle naplno vychutnať. Nie je preto nič horšie, ako keď jediné, na čo dokážeme myslieť, je otlak na päte alebo stlačené prsty. Dokonalý komfort a pocit slobody zabezpečia barefoot topánky so širokou, anatomicky tvarovanou špičkou. Kto raz vyskúša na vlastných nohách barefoot komfort, už sa nebude chcieť nikdy vrátiť ku konvenčnej obuvi. K tomu pridaný benefit mikromasáže vďaka ultratenkej podrážke a vy si môžete vychutnať prechádzku po piesku, kamienkoch či tráve s pocitom, ako keby ste boli bosí. 

Be Lenka letné tenisky

Be Lenka si pre vás toto leto pripravila tri dokonalé modely tenisiek, ktoré nielenže spĺňajú, ale excelujú vo všetkých troch vyššie spomínaných kritériách, ktoré z tenisiek robia skvelého spoločníka na teplé letné dni. Poďme si spoločne predstaviť modely Velocity, Swift a Stride


Be Lenka Velocity

Ak vaše srdce túži po letných teniskách, ktoré vďaka svojmu jedinečnému dizajnu vynikajú v dave a ostatné tenisky pri nich blednú závisťou, Be Lenka Velocity je to, čo hľadáte. Stelesnenie dokonalosti, na šport i na voľný čas, do práce aj na dovolenku. Be Lenka Velocity v sebe snúbi prémiový materiál a premyslený unikátny dizajn, o ktorom sa dá tvrdiť, že je to naozaj one-of-a-kind, jediný svojho druhu. 

Zvršok Be Lenka Velocity tvorí kombinácia textilu a TPU, dychberúci detail vytvára semi-transparentná gradient fólia s metalickým leskom, ktorá pripomína nezbedne sa vlniacu morskú hladinu na ktorej sa hrajú hrejivé lúče slnka. Ultra ľahký a dokonale priedušný materiál robí z modelu Be Lenka Velocity ideálnu obuv na horúce letné dni zaliate slnkom. 

Model Be Lenka Velocity je dostupný v štyroch farebných kombináciách – All White, Black, Blue (nebesky modrá gradient fólia na bielom podklade) a Light Pink (baby ružová na bielom podklade). Vďaka svojmu neprehliadnuteľnému dizajnu a dokonalým farebným kombináciám je model Be Lenka Velocity širokospektrálne využiteľný. Vo fitku budete vďaka nemu neprehliadnuteľní, dovolenku si užijete v bezkonkurenčnom pohodlí, v práci budete ako na obláčiku a vo voľnom čase zažiarite ako hviezda na letnej oblohe. Ku kraťasom, legínam, dokonca i šatám. Predstavivosti sa medze nekladú, ako sa hovorí, sky is the limit ☺. S Be Lenka Velocity sú vaše možnosti nekonečné. 


Be Lenka Swift

Knitový model barefoot tenisiek Be Lenka Swift poteší každého, kto milujem minimalizmus a nadčasovosť. Model Be Lenka Swift je ideálnou voľbou pre milovníkov aktívneho životného štýlu, ktorí sa však pri výbere obuvi nechcú limitovať jednostranným využitím. Be Lenka Swift dokonale zvládne svoju úlohu vo fitku či pri ľahšom športe, rovnako aj funkciu neoceniteľného spoločníka do práce či na potulkách mestom na dovolenke. 

Premyslená kombinácia syntetiky a textílie zabezpečí mimoriadnu priedušnosť, barefoot parametre a ultraľahké flexibilné materiály dodajú luxusný feel a bezkonkurenčný komfort. Tkaná textília sa dokonale prispôsobí nohe, dômyselné šnurovanie všetko doladí tak, aby topánka sedela ako druhá koža. Pružný knit navyše zabezpečí, že obúvanie a vyzúvanie bude ľahké ako letný vánok. 

Model Be Lenka Swit je dostupný v štyroch základných farbách – All White, Beige Cream, Dark Blue a Black – ktoré sa jednoducho ale efektne ladia k športovým a casual outfitom. Vďaka minimalistickému a nadčasovému dizajnu, prémiovým materiálom a stelesnenej barefoot dokonalosti, získate v modeli Be Lenka Swift spoľahlivého spoločníka na mnoho rokov. Vykročte do leta v barefoot pohodlí a užite si slnko v tvári, vánok vo vlasoch a vôňu morského vzduchu na pokožke s Be Lenka Swift na nohách. 

Be Lenka Stride

Máte radi jedinečný dizajn, individualizmus a bezkonkurenčné pohodlie je pre vás priorita číslo jeden? Hoďte očkom na barefoot letné tenisky Be Lenka Stride, môžu byť totižto presne to, čo hľadáte. Minimalistické, dokonale jednoduché, Be Lenka Stride povznesú ľahkosť vašich krokov na vyššiu úroveň. 

Dokonalú priedušnosť zvršku zabezpečuje unikátna kombinácia tkanej textílie a mikrovlákna. Mimoriadne pružný a na dotyk nebesky jemný knit sa postará o to, že sa vaše nohy budú cítiť ako v objatí obláčika. Vysoká priedušnosť zvršku sa postará o to, že aj počas tých najteplejších dní či počas aktívneho výkonu budú vaše nohy svieže a spokojné. Vďaka pružnému zvršku sa topánky neuveriteľne jednoducho obúvajú, pričom šnúrky poskytujú možnosť dotiahnutia tak, aby topánka sedela ako uliata. Model disponuje praktickým pútkom, takže ho môžete hravo pripnúť na ruksak a vydať sa na svoje letné dobrodružstvá. 

Be Lenka Stride je aktuálne v ponuke v troch farebných prevedeniach – Black, Grey & White a Blue & White. Minimalistický a nadčasový dizajn, „ponožkový“ cut a univerzálne farby robia z Be Lenka Stride must-have model každého vyznávača aktívneho životného štýlu. Jednoducho sa kombinuje k športovým outfitom i ležérnejšiemu looku. V Be Lenka Stride si užijete ultimátne pohodlie pri športe, v práci i na dovolenke. Vykročte do leta s Be Lenka Stride, unikátnymi letnými barefoot teniskami a užite si teplé slnečné dni v dokonalom pohodlí a s jedinečným štýlom. 

Modely Velocity, Stride a Swift sú veganské, vyrobené z ohľadom na životné prostredie. Všetky tri modely sú vyrábané z prémiových materiálov a ich podošva je prešitá, pretože chceme, aby vám naše modely robili radosť čo najlepšie, robíme všetko preto, aby sme ich životnosť predĺžili na maximum. 

Všetky tri modely disponujú podošvou ActiveGrip Neo, ktorá je navrhnutá pre aktívny pohyb. Vďaka svojim výčnelkom priľne dokonale k povrchu a je mimoriadne spoľahlivá aj keď vás vonku zastihne letná prehánka. Samotné modely sú však určené do suchého počasia, aj keď sa nezľaknú ani mokrých chodníkov. Podošva podporuje propriocepciu a prirodzenú biomechaniku chodidla. Podošva ActiveGrip Neo je ideálna na situácie, ktoré si vyžadujú zvýšené nároky na balans a stabilitu. 

Rovnako sú všetky tri modely vybavené vyberateľnou stielkou, ktorá je kombináciou recyklovaného PU a polyestru. Má antibakteriálne vlastnosti a výborne odvádza vlhkosť, čo je v teplom počasí naozaj na nezaplatenie. Pre dlhšiu životnosť stielku a hygienický štandard obuvi odporúčame po každom nosení stielku vybrať a nechať voľne na vzduchu vysušiť. Stielku nesušíme na priamom zdroji tepla a ani v sušičke. V prípade potreby môžeme stielku vyčistiť, prípadne vymeniť za novú. Starostlivosť o stielku neradno podceňovať, nakoľko vo vlhkom prostredí sa darí baktériám a plesniam, ktoré nielenže znižujú hygienický štatút celej topánky, môžu spôsobiť rôzne ochorenia nechtov a chodidiel a spôsobujú nežiaduci zápach. Pritom existuje ľahká cesta, ako tomu celému zabrániť. A to pravidelne stielky vetrať, čistiť a aspoň raz ročne ich vymeniť za nové. 

Ak ste doteraz hľadali dokonalé tenisky na leto, ktoré budú bezkonkurenčne pohodlné, sladko priedušné a nebesky ľahučké, pevne veríme, že ste ich práve našli. Či už si vyberiete dizajnovo unikátny model Be Lenka Velocity, praktický a univerzálny model Be Lenka Swift alebo jedinečný, „ponožkový“ model Be Lenka Stride, každý jeden z nich určite prekoná vaše očakávania. Na šport, do práce, na dovolenku, ako ľahká súčasť príručnej batožiny na výlety, či len tak na voľný čas, potulky mestom alebo prechádzky po pláži, letné barefoot tenisky z dielne Be Lenka nikdy nesklamú a vy ich nebudete chcieť vyzuť ani keď z vás budú letné horúčavy strhávať všetko oblečenie. 

Prihláste sa na odber noviniek 10%

a získajte 10% zľavu na Váš prvý nákup, exkluzívne ponuky a najnovšie informácie.

Zaujímajú ma:

Kliknutím na „PRIHLÁSIŤ“ súhlasíte so zaradením Vašej emailovej adresy do databázy prevádzkovateľa týchto stránok, a so zasielaním informácií o jej produktoch a službách. Bližšie informácie o spracovaní a ochrane osobných údajov a právach dotknutej osoby, sú uvedené tu